Veelgestelde vragen

Is het veilig?

Laserapparatuur mag enkel bediend worden door daarvoor opgeleide professionals. En voldoen aan de allerhoogste eisen betreffende patiëntveiligheid. De premium diodelaser heeft het hoogste kwaliteitslabel en is medisch gekeurd door de TUV.

Is het definitief?

Omdat haargroei cyclisch verloopt en een laserbehandeling enkel effectief is tijdens de anagene fase, kan per behandeling gemiddeld 10 tot 25% van de haarfollikels vernietigd worden. Doorgaans zijn 3-5 lasersessies vereist om het gewenste resultaat te verkrijgen. Zie uitgebreide informatie onder het kopje ‘Hoe werkt laserontharing met een diodelaser?’

Hoe verloopt een consultatie?

Bij de eerste behandeling starten we met een intakegesprek waarbij alle duidelijk wordt uitgelegd en waarin ruimte is voor vragen. Ook wordt er een formulier ingevuld en ondertekend i.v.m. eventuele contra-indicaties.

Hoe bereid ik me voor op de laserbehandeling?

Zie kopje ‘voorzorgsmaatregelen voor laserbehandeling’.

Hoe lang duurt de totale behandeling?

Een laserbehandeling gebeurt doorgaans in 3-5 sessies met intervallen van +/- 6 weken. In het gelaat staat de frequentie iets minder hoog, dus het kan zijn dat hiervoor iets meer behandelingen nodig zijn.

De diodelaser werkt in op de pigmentatie in de haren en is daarom het meest efficiënt tijdens de anagene groeifase van de haartjes. Haren die in de overgangs- en rustfase zitten, zijn tijdelijk niet vatbaar voor de laserbehandeling omdat ze geen pigment bevatten. Het is daarom belangrijk om alle keren dezelfde lichaamszone te behandelen. In sommige gevallen treedt een kleine hergroei op, vaak met lichtere en fijnere haartjes. Deze haartjes worden verwijderd in de laatste sessies. Een jaarlijkse of tweejaarlijkse onderhoudssessie is hiervoor meestal voldoende.

Moet ik me nadien nooit meer ontharen?

Het lasertoestel vernietigt de haarwortelcellen in het haarzakje, zodat er nadien geen haartje meer kan groeien. Het licht van de laser is het meest effectief op donkere/ dikke haren, daar deze veel melanine (pigment) bevatten. Permanent ontharen betekent niet dat “alle” haren op uw lichaam weg zijn aangezien sommige haren heel lang in de rustfase zitten, maar wel dat uw beharing drastisch vermindert en vele haarzakjes volledig verdwijnen.

Kan elk soort haartje onthaard worden met diode laser?

Met de nieuwe technologie kunnen we nu zelfs donshaartjes behandelen. De enige haren die niet behandelbaar zijn, zijn pigmentloze haren.

Wat zijn de kosten en maak je gebruik van pakketten?

De kosten zijn terug te vinden op de prijslijst op de website. We maken geen gebruik van pakketten, omdat het zeer persoonsafhankelijk is hoeveel behandelingen nodig zijn. Zo betaalt niemand te veel. Iedereen betaalt dus per behandeling.

Wel zijn er combideals te boeken. Wanneer meerdere zones tegelijk worden ingepland, is hier een kortingspercentage in verwerkt.

 

Als je geïnteresseerd bent in laserontharing, neem dan gerust contact op voor meer informatie of om een afspraak te maken.

 

 

 

 

KWALITEIT - NATUURLIJK - EERLIJK

 

Schoonheidssalon Beauté Unique

Molenkade 16a - Dussen

06-13669026

Facebook & Instagram: @beauteuniquedussen