Hoe werkt laserontharing?

Hoe werkt laserontharing met een Diodelaser?

Laserontharing maakt gebruik van het lichaamseigen melanine dat in het haar aanwezig is. De laser stuurt een puls door het haar tot aan het haarzakje. De hitte van deze intense lichtbundel wordt door de melanine naar de haarwortel getransporteerd. Hierdoor wordt de haarwortel vernietigd. Een speciale koeltip zorgt ervoor dat de omliggende huid en onderliggende bloedvaatjes beschermd worden tegen de hitte van de laser. En dit koelsysteem zorgt voor een verdoving van de huid, waardoor je de warmte niet sterk ervaart. Dit zorgt voor een pijnloze ontharing.

Haarvernietiging

  • We verbranden als het ware het vocht uit het haarzakje en maken het hard, waardoor het niet kan overleven.
  • Haren in de anagene fase vallen uit na de laserbehandeling (10 tot 25%)
  • Haren in de rustfase (telogene fase) zitten hoger en zullen dus niet uitvallen na de laserbehandeling. Het blijft dus in het zakje en groeit niet meer. Ze worden dus wel vernietigt maar vallen na een weekje uit. Het haarzakje is nog niet vernietigd, dus hier groeien opnieuw haren in. Dit is de reden dat je meerdere behandelingen nodig hebt.

Verloop

  • Na 2-3 weken zie je dat er enorm veel haren aan het uitvallen zijn.
  • Na 7 weken komen veel haren terug die in de rustfase zaten.
  • Haarzakjes die vernietigd zijn, komen niet meer terug. We hebben veel meer haarzakjes dan dat we actief groeiende haartjes hebben.
  • We vernietigen altijd wat groeit. De haren verminderen dus sterk na iedere behandeling. De haren in de andere fases worden steeds meer afgezwakt.

Nadat het gewenste resultaat is behaald, kies je indien nodig voor een één- tot tweejaarlijkse onderhoudssessie. Het kan zijn dat na lange tijd wat haren doorkomen die zeer lang in de rustfase zaten. Houd rekening met een haarreductie van zo’n 90-95%.

Belangrijk: hoe groter het contrast is tussen de haarkleur en huidskleur, hoe sneller de verwijdering. Sommige mensen hebben dus 3-4 behandelingen nodig, anderen bijvoorbeeld 6-7.

 

 

 

 

KWALITEIT - NATUURLIJK - EERLIJK

 

Schoonheidssalon Beauté Unique

Molenkade 16a - Dussen

06-13669026

Facebook & Instagram: @beauteuniquedussen